Over FilmHuisRaalte

In 2005 is een aantal enthousiaste filmliefhebbers gestart met het opzetten van een filmhuis in de filmzaal van het Kulturhus in Raalte. Bij de opzet is nauw samengewerkt met de Bibliotheek Raalte, de Parabool en de Culturele Raad Raalte. Op 29 september 2006 werd de eerste film “Me and you and everyone we know” vertoond.  Sinds 2011 is FilmHuisRaalte een zelfstandige stichting met een uit 4 personen bestaand bestuur.  Na de verbouwing van de Bibliotheek Raalte maakt FilmHuisRaalte gebruik van de filmzaal van het Annahuis in Raalte.

Het bestuur bestaat uit:

  • Vacature
  • Vacature
  • René Legebeke – penningmeester, techniek
  • Julia Tomassen – secretaris
  • Han Swienink – PR en beheer website

Locatie

FilmHuisRaalte vertoont films in de filmzaal van het Annahuis aan De Plas 8 in Raalte. De filmzaal beschikt over professionele apparatuur. Voorafgaand aan de film is het mogelijk tegen betaling een kop koffie of thee te nuttigen. Na afloop van de film kan er gezellig worden nagepraat onder het genot van een gratis drankje.

Let op: de ingang van de filmzaal is aan de achterzijde van het Annahuis in de passage van de Domineeskamp naar de Grotestraat.

Filmavond

Vrijdagavond is de vaste filmavond. Om de week wordt een film vertoond. De aanvangstijd is steeds 20.00 uur, tenzij anders vermeld. Er is in principe geen pauze. Films worden gedurende het filmseizoen dat loopt van september tot mei vertoond.

Programma

Het actuele filmprogramma kunt u op de website bekijken. Vrienden van FilmHuisRaalte ontvangen per mail regelmatig een overzicht van het filmprogramma. Vrienden krijgen ook de speciale toegangscode die het mogelijk maakt het actuele filmprogramma zoals vermeld op de website te bekijken én per film kaarten te bestellen.